ccbuild-logo-spin

Nyheter

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
2021-10-14
Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
2021-10-01
Hösten har rivstartat för CCBuilds produktbank. Bara den senaste månaden har tolv nya organisationer anslutit sig så att den totala siffran nu är 106 användare. Under september har de tillsammans inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 360 ton.
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
2021-09-27
Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.
Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
2021-09-17
Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar. "För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver de.
Tre nya parter ansluter till CCBuild
Tre nya parter ansluter till CCBuild
2021-09-16
CCBuilds nätverk växer stadigt vidare. Under bara de senaste veckorna har tre aktörer valt att ansluta som associerade parter: Grundels Fönstersystem, Byggpartner i Dalarna och fastighetskoncernen Framtiden.
Återbruk – en vinst för både ekonomi och klimat enligt studier i Västsverige
Återbruk – en vinst för både ekonomi och klimat enligt studier i Västsverige
2021-09-13
Återbruk i byggsektorn både minskar klimatpåverkan och har stor ekonomisk potential. Attityden till återbruk är generellt positiv, men förutsättningarna måste förbättras. Det visar två rapporter från IVL Svenska Miljöinstitutet som har undersökt återbruk i Västra Götalandsregionen.
Ännu fler vill vara med i CCBuild – antalet partner har fördubblats
Ännu fler vill vara med i CCBuild – antalet partner har fördubblats
2021-09-01
Sedan i våras välkomnar CCBuild fler aktörer att ansluta sig som associerad partner. Närmare trettio organisationer och företag valt att gå med, så nu har antalet partner nästan fördubblats. Under sommaren har tillströmningen varit stor, med exempelvis Skanska och RISE som nya partner.
Sommarens möjliggörare 2021
Sommarens möjliggörare 2021
2021-09-01
Återbruket tar inte semester. Det ser man på att CCBuilds produktbank har vuxit under sommaren. Totalt har våra användare de senaste månaderna inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 142 ton. Listan toppas av Återbruket, GodaHus och Dala återbyggdepå.
Kom med i det cirkulära Kunskapsbygget
Kom med i det cirkulära Kunskapsbygget
2021-08-26
I höst startar Kunskapsbygget inom Centrum för cirkulärt byggande. Det är en rad nätverksträffar för samarbetsparter i CCBuild. Syftet är att sprida kunskap om cirkulärt byggande, inspirera varandra och dela erfarenheter mellan och inom de organisationer som är med i CCBuild. 
Frukostseminarium om potentialen för återbruk i byggbranschen
2021-06-24

Tusentals återbruksuppdrag skulle årligen kunna efterfrågas om återbruksmarknaden var etablerad i Göteborgsregionen. En studie har tagit reda på vilken potential som finns. Välkommen på frukostseminarium 25 augusti, så får du veta mer!

Månadens möjliggörare - maj
2021-06-03

Grattis Dala återbyggdepå, ReclaimD och Akademiska Hus! Ni toppar maj månads lista när det gäller att inventera produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser. Månadens sammanlagda potentiella besparing tack vare CCBuilds produktbank är 135 ton koldioxidekvivalenter.

CCBuilds inventeringsapp finns på App Store och Google Play
2021-05-19

Cirkulär materialhantering och ökat återbruk har blivit ännu enklare: nu går det att ladda ner CCBuilds nya app för inventering från både App Store och Google Play. Du hittar den genom att söka på CCBuild, helt enkelt.

Nu finns ett lager för återbrukade byggprodukter
2021-05-11

Nu finns ett 450 kvadratmeter stort tält på Kikås Avfallsanläggning i Mölndal, där parterna i Centrum för cirkulärt byggande kan förvara återbrukbara produkter i väntan på att de ska användas. Alla intresserade är välkomna dit och få veta mer den 28 maj – men föranmälan krävs.

SVT:s Rapport lyfter fram återbruk i bygg
2021-05-10

SVT:s Rapport uppmärksammar i ett inslag den 10 maj hur byggbranschen satsar på återbruk. Flera personer och partner från Centrum för cirkulärt byggande intervjuas och CCBuilds marknadsplats visas upp.

Månadens möjliggörare - april
2021-05-03

Produktbanken hos CCBuild växer stadigt. Under april har våra användare inventerat produkter som har potential att minska utsläppen av växthusgaser med minst 530 ton.

Månadens möjliggörare - februari och mars
2021-04-01

Grattis Brukspecialisten, Dala Återbyggdepå och Akademiska Hus! Ni har vunnit topp-placeringar i Månadens möjliggörare!

CCBuild-nätverket fortsätter växa
2021-03-29

Från våren 2021 är fler aktörer välkomna att ansluta sig till CCBuild-samarbetet som associerad partner. Målet är att vara branschens gemensamma arena som stödjer mer cirkulärt byggande. Nu välkomnar vi fem nya associerade partner.

Välkommen till CCBuilds nya webbsida
2021-03-22

Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Vasakronan: ”Hållbarhet ger lönsamhet”
2021-03-21

– Vårt miljömässiga hållbarhetsarbete har även gjort oss mer lönsamma. Det säger Amanda Höjer. Hon är biträdande projektchef på fastighetsbolaget Vasakronan som har varit med i Centrum för cirkulärt byggande sedan starten 2015.