ccbuild-logo-spin

Nyheter

Tarkett hoppas kunna återvinna fler golv genom att vara med i CCBuild
Tarkett hoppas kunna återvinna fler golv genom att vara med i CCBuild
2022-01-14
Golvtillverkaren Tarkett är en färsk partner i CCBuild. Orsaken till att företaget gick med är enkel: "Vi vill materialåtervinna mer golv. Detta är rätt forum för oss att nå arkitekter, fastighetsägare med flera som arbetar med återbruk," säger Peter Nicander på Tarkett.
Julklappsregn över CCBuild: strid ström av aktörer ansluter till nätverket
Julklappsregn över CCBuild: strid ström av aktörer ansluter till nätverket
2022-01-13
Nytt år, nya parter. Centrum för cirkulärt byggande fortsätter att samla den svenska bygg- och fastighetsbranschens aktörer. Nu är runt 80 företag och organisationer anslutna.
Nytt projekt undersöker hur man kan öka återbruket av installationer
Nytt projekt undersöker hur man kan öka återbruket av installationer
2022-01-12
Allt fler beställare frågar efter cirkulära installationer av till exempel el och vvs. Går det att skapa installationer utan avfall, där allt material åter blir en resurs? Fungerar äldre och ny teknik tillsammans? Vad händer med garantier? Det ska ett nytt projekt ska belysa.
Brukspecialisten är Årets möjliggörare
Brukspecialisten är Årets möjliggörare
2022-01-10
Nu står det klart: Brukspecialisten är Årets möjliggörare! De har stått för den största insättningen i CCBuilds produktbank under 2021. Deras bidrag under året innebär att utsläppen av växthusgaser kan minska med minst 1 200 ton.
Kunskapen om cirkulär upphandling ökar genom arbetsgrupp i CCBuild
Kunskapen om cirkulär upphandling ökar genom arbetsgrupp i CCBuild
2022-01-04
Inom CCBuild finns flera arbetsgrupper där parterna är engagerade. En av dem handlar om cirkulär upphandling, där deltagarna delar erfarenheter kring upphandlingskrav vid cirkulärt byggande. Lagar, regler och oro för ökade kostnader är viktiga frågor.
Verktygen för att beräkna klimatpåverkan och värdet av återbruk har blivit ännu bättre
Verktygen för att beräkna klimatpåverkan och värdet av återbruk har blivit ännu bättre
2021-12-09
CCBuilds verktyg för värdeanalys har blivit ännu bättre. Nu finns en ny projektrapport att använda samt ny och förbättrad klimatdata att utgå från.
Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ
Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ
2021-12-01
CCBuild fick priset som Årets cirkulära initiativ vid Återvinningsgalan! ”Med ambitionen att vara sin sektors gemensamma arena och marknadsplats, och föra in cirkularitet och återbruk i stor skala inom ett område där det verkligen behövs, är årets vinnare en mycket värdig sådan."
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
2021-11-30
Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
Träff med tips om hur man jobbar med befintliga resurser
2021-11-19
Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Nu har träff nummer två hållits, med rubriken Att utgå från befintliga resurser.
Nyfiken på CCBuild?
2021-11-19

Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Nu kan du se en inspelning från vår senaste informationsträff.

Podcast: Återbruk – en framtida guldkalv
2021-11-10

Snåret, som är en podcast från Svensk Byggtjänst, har som rubrik för sitt senaste avsnitt Återbruk – en framtida guldkalv. Två återbruksexperter från CCBuild deltar: Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, och Marianne Hedberg, Byggföretagen.

CCBuild kan bli Årets cirkulära initiativ
2021-10-29

Centrum för cirkulärt byggande är en av finalisterna till titeln Årets cirkulära initiativ. Vid Återvinningsgalan den 1 december kommer beskedet om vem som tar hem denna utmärkelse.

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
2021-10-14

Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
2021-10-01

Hösten har rivstartat för CCBuilds produktbank. Bara den senaste månaden har tolv nya organisationer anslutit sig så att den totala siffran nu är 106 användare. Under september har de tillsammans inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 360 ton.

Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
2021-09-27

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.

Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
2021-09-17

Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar. "För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver de.

Tre nya parter ansluter till CCBuild
2021-09-16

CCBuilds nätverk växer stadigt vidare. Under bara de senaste veckorna har tre aktörer valt att ansluta som associerade parter: Grundels Fönstersystem, Byggpartner i Dalarna och fastighetskoncernen Framtiden.

Återbruk – en vinst för både ekonomi och klimat enligt studier i Västsverige
2021-09-13

Återbruk i byggsektorn både minskar klimatpåverkan och har stor ekonomisk potential. Attityden till återbruk är generellt positiv, men förutsättningarna måste förbättras. Det visar två rapporter från IVL Svenska Miljöinstitutet som har undersökt återbruk i Västra Götalandsregionen.

Ännu fler vill vara med i CCBuild – antalet partner har fördubblats
2021-09-01

Sedan i våras välkomnar CCBuild fler aktörer att ansluta sig som associerad partner. Närmare trettio organisationer och företag valt att gå med, så antalet partner har nu fördubblats. Bland de aktörer som valt att gå med finns Skanska och RISE.