ccbuild-logo-spin

Utbildningar


Cirkulärt byggande och återbruk i byggsektorn

Cirkulärt byggande och återbruk är en del av lösningen på byggsektorns stora utmaningar när det gäller resursförbrukning och klimatpåverkan.

Nu anordnar vi en utbildning där vi jämför cirkulärt byggande och återbruk med det traditionellt linjära arbetssättet. Du får lära dig hur du kan arbeta med återbruk i praktiken – både i din organisation och i ditt projekt.

Denna grundutbildning riktar sig både till dig som arbetar i produktionen och dig på övergripande strategisk nivå. Samtidigt är den en bra introduktion för aktörer som arkitekter, projektledare, konsulter, fastighetsägare, offentliga aktörer och materialleverantörer.

Utbildningen är framtagen av och leds av Centrum för cirkulärt byggande och IVL Svenska Miljöinstitutet. Västra Götalandsregionen har finansierat framtagningen av kursen och utbildningsmaterialet. Byggbranschens utbildningscenter är arrangör.

Kursdatum 2021: 21 april
Kurslängd: Halvdag
Kursform: Lärarledd utbildning på distans i realtid
Antal deltagare: Max 20 personer per tillfälle

Här ser du kurskostnaden och anmäler dig till kursen.
Här kan du läsa mer om utbildningen.

Fler utbildningar på gång

Framöver planerar vi att ta fram utbildningar riktade mot fler målgrupper och fördjupningskurser om bland annat inventering för återbruk, digitala verktyg och hur man beräknar återbrukets klimateffekt.

Du som är intresserad av företagsspecifika eller målgruppsanpassade utbildningar är välkommen att höra av dig till Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nyhetsbrev


Kalendarium


mån, 12 april 09:00

Ett steg mot ökat återbruk i Sydostregionen

Läs mer

ons, 21 april 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer

tor, 22 april 14:00

Introduktionsträff CCBuild-nätverket 22 april

Läs mer


Nyheter


Månadens möjliggörare
Månadens möjliggörare

2021-04-01

Grattis Brukspecialisten, Dala Återbyggdepå och Akademiska Hus! Ni har vunnit topp-placeringar i ”månadens möjliggörare”!

Läs nyhet

CCBuild-nätverket fortsätter växa
CCBuild-nätverket fortsätter växa

2021-03-29

Från våren 2021 är fler aktörer välkomna att ansluta sig till CCBuild-samarbetet som associerad partner. Målet är att vara branschens gemensamma arena som stödjer mer cirkulärt byggande. Nu välkomnar vi fem nya associerade partner.

Läs nyhet

Välkommen till CCBuilds nya webbsida
Välkommen till CCBuilds nya webbsida

2021-03-22

Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Läs nyhet