ccbuild-logo-spin

Utbildningar


Cirkulärt byggande och återbruk i byggsektorn

Cirkulärt byggande och återbruk är en del av lösningen på byggsektorns stora utmaningar när det gäller resursförbrukning och klimatpåverkan.

Nu anordnar vi en utbildning där vi jämför cirkulärt byggande och återbruk med det traditionellt linjära arbetssättet. Du får lära dig hur du kan arbeta med återbruk i praktiken – både i din organisation och i ditt projekt.

Denna grundutbildning riktar sig både till dig som arbetar i produktionen och dig på övergripande strategisk nivå. Samtidigt är den en bra introduktion för aktörer som arkitekter, projektledare, konsulter, fastighetsägare, offentliga aktörer och materialleverantörer.

Utbildningen är framtagen av och leds av Centrum för cirkulärt byggande och IVL Svenska Miljöinstitutet. Västra Götalandsregionen har finansierat framtagningen av kursen och utbildningsmaterialet. Byggbranschens utbildningscenter är arrangör.

Kursdatum 2021: 7 september, 7 oktober och 10 november
Kurslängd: Halvdag
Kursform: Lärarledd utbildning på distans i realtid
Antal deltagare: Max 20 personer per tillfälle

Här ser du kurskostnaden och anmäler dig till kursen.
Här kan du läsa mer om utbildningen.

Fler utbildningar på gång

Framöver planerar vi att ta fram utbildningar riktade mot fler målgrupper och fördjupningskurser om bland annat inventering för återbruk, digitala verktyg och hur man beräknar återbrukets klimateffekt.

Du som är intresserad av företagsspecifika eller målgruppsanpassade utbildningar är välkommen att höra av dig till Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nyheter


Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande

2021-09-27

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.

Läs nyhet

Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White
Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White

2021-09-17

Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar. "För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver de.

Läs nyhet

Tre nya parter ansluter till CCBuild
Tre nya parter ansluter till CCBuild

2021-09-16

CCBuilds nätverk växer stadigt vidare. Under bara de senaste veckorna har tre aktörer valt att ansluta som associerade parter: Grundels Fönstersystem, Byggpartner i Dalarna och fastighetskoncernen Framtiden.

Läs nyhet


Kalendarium


tis, 28 september 10:00

Nätverksmöte Återbruk Väst - håll tiden!

Läs mer

tor, 07 oktober 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer

ons, 10 november 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer


Nyhetsbrev