ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2023-12-12

Dags att summera uppnådda klimateffekter av återbruk under 2023!


Vi kan se att våra användare av CCBuilds produktbank hittills under året inventerat runt 17 000 ton produktmängder i CCBuild till en uppskattad klimatbesparingspotential på 8 000 ton co2 eq. Imponerande tycker vi! 

 

Inventeringarna görs i olika syften. Det kan t.ex. handla om att skapa interna produktbanker för att få en sökbar och digital överblick över vad som finns tillgängligt för återbruk i förråd och lager. Ibland inventeras för att identifiera och skapa sökbarhet över vad som blir tillgängligt i samband med planerad rivning eller ombyggnation. Tidig inventering är en nyckel för att lyckas med återbruk i praktiken. Att synliggöra produkter i tidigt skede är viktigt eftersom det ofta är långa ledtider i byggprojekt. Många som erbjuder varor via CCBuilds marknadsplats lägger ut annonser månader innan det är dags för demontering.

 

Vi får ofta frågan hur mycket av det som läggs ut på CCBuilds marknadsplats som blir återbrukat. För att vi ska kunna göra en bra uppföljning av detta är det viktigt att det som inventeras också får korrekt slutstatus. När en produkt går vidare till återbruk eller avyttras på annat sätt så ska statusen uppdateras i produktbanken.

 

Vi uppmanar våra användare att logga in i produktbanken och uppdatera status för sina inventeringar!

 

Användare i CCBuild kan enkelt följa upp resultat från egna inventeringar och sedan hämta ut detaljerade resultatrapporter för specifika projekt eller för organisationen som helhet. På det viset blir det möjligt att se vilka klimateffekter organisationen bidragit till.

 

Vi vet att resultatet är efterfrågat till kommande års- och hållbarhetsredovisningar. Logga in på värdeanalyssidan i produktbanken för att ta del av just er organisations resultat här: länk

 

Vill du veta mer om hur du kan ta del av ccbuilds värdeanalys? Kontakta oss gärna!

Vi tipsar även om den här korta filmen: Instruktionsfilm värdeanalys

 

Nyheter


Återbruksprojekt vinner pris
Återbruksprojekt vinner pris

2024-02-13

Werket har vunnit Jönköping kommuns Stadsbyggnadspris. Castellum, samarbetspartner till CCBuild, berättar om projektet och hur de arbetat med cirkulära metoder och återbruk.

Läs nyhet

Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild
Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild

2024-01-29

Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild.

Läs nyhet

Hur kan min organisation påbörja återbruksarbetet i CCBuild?
Hur kan min organisation påbörja återbruksarbetet i CCBuild?

2024-01-15

Här kommer några tips på hur man snabbt kan komma igång med sitt återbruksarbete.

Läs nyhet

;

Kalendarium


ons, 21 februari 09:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

tors, 29 februari 13:00

Nätverk Återbruk Väst - Tema: Infrastruktur

Läs mer

mån, 04 mars 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer