ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-10-14

Samarbeten med Basta och Prodikt ökar räckvidden för CCBuilds marknadsplats


CCBuild har inlett två nya digitala samarbeten: nu kan man nå varor på marknadsplatsen även via de båda branschaktörerna Basta och Prodikt. Det här betyder att publiceringar på CCBuilds marknadsplats får bredare spridning och når fler intressenter.

Basta är ett oberoende miljöbedömningssystem för bygg- och anläggningsprodukter. Prodikt är en digital hållbarhetsplattform där arkitekter, teknikkonsulter, tillverkare, fastighetsägare och byggföretag kan samarbeta genom hela byggprocessen.

De nya samarbetena bygger på att varor på CCBuilds marknadsplats läses in via API, Application Programming Interface, som fungerar som en bro mellan systemen. Därför når man dem nu även från Bastas loggbokstjänst och Prodikts plattform.

Artiklar läggs direkt i loggboken

Bastas loggbokstjänst har uppdaterats så att användarna kan lägga till artiklar i sina loggböcker direkt från CCBuilds marknadsplats. På så sätt blir det enklare att lägga till återbrukade byggvaror – ett steg mot ett mer cirkulärt byggande.  Användare som har interna marknadsplatser på CCBuild når även dessa, medan samtliga användare når publika publiceringar på CCBuilds marknadsplats via loggboken. 

– Dessa samarbeten innebär att vi tillsammans tar ytterligare kliv mot mer storskaligt återbruk, säger CCBuilds koordinator Carina Loh Lindholm, som också är verksam inom Basta.

Hållbarhetsdata och klimatpåverkan av transporter

När produkterna på CCBuilds marknadsplats blir tillgängliga på Prodikt får de egna produktkort med specifika hållbarhetsdata. Prodikt kopplar dessutom samman produktens geografiska placering och det aktuella byggprojektet för att beräkna transportens klimatpåverkan.

– Genom att koppla samman plattformarna ökar vi både tillgängligheten på och efterfrågan av cirkulära produkter. Tack vare att CCBuilds produkter blir tillgängliga på Prodikt kan samtliga i branschen tillämpa tillgängliga återbrukade produkter i sina projektanalyser, kommenterar Rasmus Ekberg på Prodikt.

Vill du veta mer?

Alla samarbetspartner i CCBuild är välkomna till användarträff den 25 oktober kl 14:30, då det blir en visning av hur integrationen med CCBuild ser ut i Basta respektive Prodikt. Anmälan till ccbuild@ivl.se.  

Läs mer om Bastas loggbokstjänst här. 

Läs mer om Prodikt här. 

Besök CCBuilds marknadsplats.

Nyheter


CCBuilds verktyg uppmärksammas i Byggvärlden
CCBuilds verktyg uppmärksammas i Byggvärlden

2023-12-05

Läs nyhet

Missa inte vårt erbjudande på Circular Monday!
Missa inte vårt erbjudande på Circular Monday!

2023-11-20

20 november firar vi Circular Monday med ett riktigt bra erbjudande på våra utbildningar. Ta del av vår kunskap och stärk din förmåga att skapa en hållbar och cirkulär framtid. Den här veckan till halva priset!

Läs nyhet

#viärccbuild
#viärccbuild

2023-10-03

Enligt Circularity Gap Report Sweden är endast 3,4 % av Sveriges resursanvändning cirkulär. Det vill vi ändra på! Följ #viärccbuild och se hur ni kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tors, 07 december 08:00

Installationer: Återbruk och cirkulära materialflöden

Läs mer

tors, 07 december 08:00

Nätverksträff - Installationer: Återbruk och cirkulära materialflöden

Läs mer

mån, 11 december 09:00

Användarträff för CCBuilds e-handelslösningar för marknadsplatsen.

Läs mer