ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2024-01-15

Hur kan min organisation påbörja återbruksarbetet i CCBuild?


2024 har äntligen börjat och vi på CCBuild hoppas på ännu mer återbruk! 

Har ni haft tankar på att påbörja ert återbruksarbete men känner er osäkra på var eller hur ni ska börja, ta del av dessa tips:

För att snabbt komma igång med arbetet har vi tagit fram en kort användarguide med tips på vad man bör tänka på vid inventering i CCBuild. Ni hittar guiden här: Användarguide för att inventera i CCBuild 

Ett faktablad har från tidigare projekt (Potential och lösningar för återbruk på svenska kontor) tagits fram som visar på besparingar av återbruk som kan ske i kontorslokaler. För att se den ekonomiska, klimatmässiga och avfallsbesparingen som sker, ta del av denna här: Återbruk på kontor - en besparing hur man än räknar

Vill ni fördjupa er i miljövinster och flöden, men samtidigt ha en steg-för-steg rapport som visar hur man lägger till en produkt i CCBuild och hur man får ut sin klimatbesparing, då rekommenderar vi denna rapport:  Klimateffekter av återbrukade byggprodukter och möbler Se sida 26 i rapporten för hur man lägger till en produkt i CCBuild.

För att underlätta återbruksresan har vi tagit fram en ordlista om några begrepp är svårförståeliga. Ordlista för cirkulära begrepp

Slutligen så vill vi påminna om de instruktionsfilmer vi tagit fram på CCBuild som ska hjälpa er inventera med verktyget och använda alla funktioner vi erbjuder. De finns under "Instruktionsfilmer" på vår hjälpsida, se här.

Lycka till i er återbruksresa och tveka inte att höra av er om ni har några frågor eller funderingar. Kontakta oss gärna! 

Nyheter


Återbruksprojekt vinner pris
Återbruksprojekt vinner pris

2024-02-13

Werket har vunnit Jönköping kommuns Stadsbyggnadspris. Castellum, samarbetspartner till CCBuild, berättar om projektet och hur de arbetat med cirkulära metoder och återbruk.

Läs nyhet

Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild
Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild

2024-01-29

Aktivera ditt personliga användarkonto till CCBuild.

Läs nyhet

Hur kan min organisation påbörja återbruksarbetet i CCBuild?
Hur kan min organisation påbörja återbruksarbetet i CCBuild?

2024-01-15

Här kommer några tips på hur man snabbt kan komma igång med sitt återbruksarbete.

Läs nyhet

;

Kalendarium


ons, 21 februari 09:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

tors, 29 februari 13:00

Nätverk Återbruk Väst - Tema: Infrastruktur

Läs mer

mån, 04 mars 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer