ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-10-27

CCBuild skapar nätverksträffar för att sprida kunskap och idéer


Nätverksträffar är en ny samverkansform inom Centrum för cirkulärt byggande, då intresserade deltagare samlas runt ett tema. Det blir rivstart under november med två webbinarier. Parter inom projektet är välkomna att arrangera egna träffar och sprida via CCBuilds nätverk.

– Samverkan är en viktig del av CCBuild. Därför lägger vi stor vikt vid möten mellan projektparter, men också med externa aktörer, säger Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, som leder arbetspaketet Nationell och lokal samverkan inom Centrum för cirkulärt byggande.

En del nätverksträffar är interna inom projektet, men flera vänder sig till en större krets. Målgruppen påverkas främst av vilket tema som är aktuellt.

Två nätverksträffar i november

Följande digitala nätverksträffar, öppna för alla intresserade, är planerade den närmaste tiden:

2 november kl 10.30-11.30: Tips om hur du finansierar projekt inom cirkulärt byggande
Johan Felix är innovationsledare för Re:Source, ett innovationsprogram som fokuserar på att utveckla cirkulära, resurseffektiva materialflöden.Han berättar hur de som har idéer om cirkulär användning av produkter kan söka finansiering från dem. Träffen arrangeras av CCBuild. Anmälan senast 30 oktober till Johanna Andersson.

19 november kl 10-12: Att etablera en lokal återbruksmarknad
Syftet med träffen är att sprida erfarenheter och insikter om hur det är att skapa en andrahandsmarknad för byggmaterial på lokal nivå. Den riktar sig både till dem som ligger i startgroparna och de som har etablerat en marknad och vill få förslag på hur den kan utvecklas. Lokala initiativ som har kommit en bit på vägen berättar hur de gjort. Deltagarna får också arbeta med frågor som finansieringsmodeller och nyckelaktörer. Träffen arrangeras av Uppsala klimatprotokoll och CCBuild. Anmälan senast 16 november via denna länk.

Egna initiativ är välkomna

CCBuild ser gärna att aktörer inom nätverket arrangerar nätverksträffar med varierande teman eller riktade till olika målgrupper. De kan handla om arkitekter som vill prata om cirkulära byggprojekt, demonterare som vill dela praktiska tips för att rädda byggmaterial eller fastighetsägare som vill lära sig mer om cirkulära möjligheter för deras byggnader.

Vill ni ordna en nätverksträff inom ramen för Centrum för cirkulärt byggande?
Kontakta Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nyheter


Hållbart och cirkulärt byggande i trä
Hållbart och cirkulärt byggande i trä

2024-04-22

Nätverksträff 18 april - Hållbart och cirkulärt byggande i trä

Läs nyhet

Bevara, renovera och återbruka
Bevara, renovera och återbruka

2024-04-16

I en intervjuserie träffar vi deltagare i CCBuilds utvecklingsråd, som berättar om hur de jobbar med cirkularitet och hur de ser på framtiden och CCBuild. Här ställde vi några frågor till Jacob Steen, VD Brukspecialisten.

Läs nyhet

Nya affärsmodeller för cirkulärt byggande
Nya affärsmodeller för cirkulärt byggande

2024-04-10

Vi träffar CCBuilds utvecklingsråd och börjar med Lars Högwall på Bona!

Läs nyhet

;

Kalendarium


tors, 02 maj 13:00

Nätverk Återbruk Väst - Tema: Infrastruktur

Läs mer

tis, 07 maj 09:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

ons, 08 maj 08:30

Grundutbildning cirkulärt byggande - Fysiskt på plats i GBG!

Läs mer