ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-29

CCBuild kan bli Årets cirkulära initiativ


Centrum för cirkulärt byggande är en av finalisterna till titeln Årets cirkulära initiativ. Vid Återvinningsgalan den 1 december kommer beskedet om vem som tar hem denna utmärkelse.

– Det är tack vare insatserna från alla våra engagerade samarbetsparter och våra gemensamma ansträngningar som vi har blivit nominerade, säger Carina Loh Lindholm, IVL Svenska Miljöinstitutet som är koordinator för Centrum för cirkulärt byggande.

Juryns motivering till finalplatsen är denna: ”Projektet Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) är en växande verksamhet som har som mål att etablera sig som branschens gemensamma arena där aktörer möts och samverkar kring cirkulära materialflöden vid byggande, rivning och förvaltning.”

Minska klimatpåverkan och materialanvändning

– Nomineringen gör oss naturligtvis väldigt stolta, men vi hoppas framför allt att den innebär att fler upptäcker CCBuild och inser värdet av att bygga mer cirkulärt för att minska både användningen av nya material och byggsektorns klimatpåverkan, säger Carina Loh Lindholm.

Att kalla CCBuild ”årets cirkulära initiativ” är egentligen lite missvisande. Arbetet startade redan 2015 som ett samverkansprojekt med stöd från Vinnova, inom deras program för utmaningsdriven innovation. Nu är projektet inne på det tredje steget som pågår till 2022. Planen är att därefter driva verksamheten vidare på annat sätt.

Gala på Berns

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling och äger rum på Berns i Stockholm den 1 december 2021.

Här kan ni läsa om alla finalisterna.

Mer information om galan finns på www.atervinningsgalan.se.

Nyheter


Goda exempel från Familjebostäder i Göteborg
Goda exempel från Familjebostäder i Göteborg

2023-05-08

44 nya bostäder och 99 renoverade lägenheter blev resultatet från pilotprojektet på Kustgatan. Nya lösningar och befintligt material har använts på nya sätt: sten från fasaden blev möbler på innergården, solceller på taket och en lägenhet är helt inredd med återbrukat materia.

Läs nyhet

Cirkulär projektering ska ge effektivare återbruk
Cirkulär projektering ska ge effektivare återbruk

2023-04-19

Nu startar ett nytt projekt med fokus på återbruksprojektering. Tanken är att återbruk ska integreras i samma arbetsflöde som vid projektering av nyproducerade produkter för att få enklare och mer kostnadseffektiva arbetssätt. CCBuild bidrar genom att delta i projektets referensgrupp.

Läs nyhet

Ny användarguide för dig som inventerar
Ny användarguide för dig som inventerar

2023-03-03

Med några saker i åtanke kan du lyfta dina inventerade produkter till att bli sedda och hittade av ännu fler.

Läs nyhet


Kalendarium


ons, 07 juni 14:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

tis, 13 juni 15:00

Användarträff för ”superusers” - CCBuilds Produktbank, Inventeringsapp, Marknadsplats

Läs mer

tis, 20 juni 10:30

Arbetsgrupp - cirkulär projektering

Läs mer