ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-29

CCBuild kan bli Årets cirkulära initiativ


Centrum för cirkulärt byggande är en av finalisterna till titeln Årets cirkulära initiativ. Vid Återvinningsgalan den 1 december kommer beskedet om vem som tar hem denna utmärkelse.

– Det är tack vare insatserna från alla våra engagerade samarbetsparter och våra gemensamma ansträngningar som vi har blivit nominerade, säger Carina Loh Lindholm, IVL Svenska Miljöinstitutet som är koordinator för Centrum för cirkulärt byggande.

Juryns motivering till finalplatsen är denna: ”Projektet Centrum för cirkulärt byggande (CCBuild) är en växande verksamhet som har som mål att etablera sig som branschens gemensamma arena där aktörer möts och samverkar kring cirkulära materialflöden vid byggande, rivning och förvaltning.”

Minska klimatpåverkan och materialanvändning

– Nomineringen gör oss naturligtvis väldigt stolta, men vi hoppas framför allt att den innebär att fler upptäcker CCBuild och inser värdet av att bygga mer cirkulärt för att minska både användningen av nya material och byggsektorns klimatpåverkan, säger Carina Loh Lindholm.

Att kalla CCBuild ”årets cirkulära initiativ” är egentligen lite missvisande. Arbetet startade redan 2015 som ett samverkansprojekt med stöd från Vinnova, inom deras program för utmaningsdriven innovation. Nu är projektet inne på det tredje steget som pågår till 2022. Planen är att därefter driva verksamheten vidare på annat sätt.

Gala på Berns

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling och äger rum på Berns i Stockholm den 1 december 2021.

Här kan ni läsa om alla finalisterna.

Mer information om galan finns på www.atervinningsgalan.se.

Nyheter


Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ
Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ

2021-12-01

CCBuild fick priset som Årets cirkulära initiativ vid Återvinningsgalan! ”Med ambitionen att vara sin sektors gemensamma arena och marknadsplats, och föra in cirkularitet och återbruk i stor skala inom ett område där det verkligen behövs, är årets vinnare en mycket värdig sådan."

Läs nyhet

Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild

2021-11-30

Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 

Läs nyhet

Nyfiken på CCBuild?
Nyfiken på CCBuild?

2021-11-19

Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Välkommen till en digital informationsträff den 10 december.

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 03 december 09:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

mån, 06 december 08:00

Välkommen till frukostmöte på Dala återbyggdepå

Läs mer

fre, 10 december 09:00

Informationsmöte: CCBuildnätverket och CCBuilds digitala plattform

Läs mer