ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2023-06-15

Återbruk ur ett entreprenörsperspektiv


Under våren 2023 har vi på CCBuild tillsammans med Byggföretagen arrangerat två webbinarier som nu går att ta del av i efterhand. 

Byggsektorn behöver bli mer resurseffektiv och cirkulär. Återbruk av byggmaterial är en viktig pusselbit, men hur påverkar det entreprenörerna och vilka erfarenheter finns bland byggföretag i landet?

Lär dig mer om återbruk ur ett entreprenörsperspektiv genom att ta del av två inspelade webbinarier, arrangerade av Byggföretagen i samarbete med CCBuild.

Web 1: Återbruk för entreprenörer – praktiska erfarenheter

Här berättar entreprenörerna Peab, Skanska och Vestia om sina erfarenheter, och vad som krävs för att lyckas. Ett citat från en av presentatörerna är: ”Man behöver inte vara bra för att börja, men man måste börja för att bli bra” (Christoffer Brask, Vestia).

Web 2: Återbruk för entreprenörer – garantier och upphandling

LP Byggentreprenad och NCC beskriver hur de löst frågor kring garantier och upphandlingar inom sina återbruksprojekt. Vasakronan berättar hur de arbetar med upphandlingskrav för att stärka incitamenten att återbruka.

Ett citat från en av presentatörerna är: ”Det behöver inte vara så svårt eller så stort, med enkla medel kan vi göra skillnad” (Jenny Moberg, LP Byggentreprenad).

Lyssna in och hör mer om hur man kan ta sig an och lyckas med utmaningar i återbruksprojekt. 

CCBuild arrangerar löpande nätverksträffar på olika teman, fler finns att ta del av här: CCBuild samverkan nationell arena

 

Nyheter


CCBuilds verktyg uppmärksammas i Byggvärlden
CCBuilds verktyg uppmärksammas i Byggvärlden

2023-12-05

Läs nyhet

Missa inte vårt erbjudande på Circular Monday!
Missa inte vårt erbjudande på Circular Monday!

2023-11-20

20 november firar vi Circular Monday med ett riktigt bra erbjudande på våra utbildningar. Ta del av vår kunskap och stärk din förmåga att skapa en hållbar och cirkulär framtid. Den här veckan till halva priset!

Läs nyhet

#viärccbuild
#viärccbuild

2023-10-03

Enligt Circularity Gap Report Sweden är endast 3,4 % av Sveriges resursanvändning cirkulär. Det vill vi ändra på! Följ #viärccbuild och se hur ni kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tors, 07 december 08:00

Installationer: Återbruk och cirkulära materialflöden

Läs mer

tors, 07 december 08:00

Nätverksträff - Installationer: Återbruk och cirkulära materialflöden

Läs mer

mån, 11 december 09:00

Användarträff för CCBuilds e-handelslösningar för marknadsplatsen.

Läs mer