ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2023-06-15

Återbruk ur ett entreprenörsperspektiv


Under våren 2023 har vi på CCBuild tillsammans med Byggföretagen arrangerat två webbinarier som nu går att ta del av i efterhand. 

Byggsektorn behöver bli mer resurseffektiv och cirkulär. Återbruk av byggmaterial är en viktig pusselbit, men hur påverkar det entreprenörerna och vilka erfarenheter finns bland byggföretag i landet?

Lär dig mer om återbruk ur ett entreprenörsperspektiv genom att ta del av två inspelade webbinarier, arrangerade av Byggföretagen i samarbete med CCBuild.

Web 1: Återbruk för entreprenörer – praktiska erfarenheter

Här berättar entreprenörerna Peab, Skanska och Vestia om sina erfarenheter, och vad som krävs för att lyckas. Ett citat från en av presentatörerna är: ”Man behöver inte vara bra för att börja, men man måste börja för att bli bra” (Christoffer Brask, Vestia).

Web 2: Återbruk för entreprenörer – garantier och upphandling

LP Byggentreprenad och NCC beskriver hur de löst frågor kring garantier och upphandlingar inom sina återbruksprojekt. Vasakronan berättar hur de arbetar med upphandlingskrav för att stärka incitamenten att återbruka.

Ett citat från en av presentatörerna är: ”Det behöver inte vara så svårt eller så stort, med enkla medel kan vi göra skillnad” (Jenny Moberg, LP Byggentreprenad).

Lyssna in och hör mer om hur man kan ta sig an och lyckas med utmaningar i återbruksprojekt. 

CCBuild arrangerar löpande nätverksträffar på olika teman, fler finns att ta del av här: CCBuild samverkan nationell arena

 

Nyheter


Få rull på återbrukshjulet
Få rull på återbrukshjulet

2024-06-19

Nu har vi kommit fram till den sista intervjun med vårt utvecklingsråd för våren. Avslutande blir Anders Boström på Ten4Management, tidigare på Vasakronan.

Läs nyhet

Ingen avmattning av återbruk
Ingen avmattning av återbruk

2024-06-12

Textilplattor finns i kommersiella lokaler över hela Sverige och är kanske inte det man tänker på först vid demontering och rivning. Men det finns stora möjligheter och också stora värden i att återbruka plattorna – något ReCarpet gör.

Läs nyhet

Gå samman för att göra skillnad
Gå samman för att göra skillnad

2024-06-07

Vi intervjuade Maria Perzon, medlem i CCBuilds utvecklingsråd och Group Sustainability Manager på Castellum. De har höga mål för arbetet med återbruk och ser framtiden i samverkan.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tis, 27 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 30 augusti 08:30

Arbetsgruppsmöte Cirkulär upphandling

Läs mer

tis, 10 september 08:30

CCBuild nätverksträff - Mot cirkulär projektering

Läs mer