ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-10-13

Mölndals stad och Vestia samarbetar med återbruk i skolsatsning


Byggentreprenören Vestia och Mölndals stad samarbetar med återbruk i skolsatsningen Lyftet. Tack vare det får många av de installationer, kök, toalettstolar, handfat och dörrar som man har stött på vid demonteringen i skolorna längre livslängd.

Lyftet omfattar åtta projekt – förskolor, skolor och utbildningslokaler. Projektens storlek varierar och kan innebära nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad.

Bilden visar hur Nellie Isaksson assisteras av Elin Nilsson och Bengt Börjesson, Vestia, när hon lägger in kompletterande fakta om en diskho i CCBuilds återbruksapp. Diskhon har demonterats i Bifrostskolan i Mölndal och ska återbrukas i ett nytt kök i Fässbergsskolan.

– Vi måste förstå att det lilla är det stora. Vi kan inte längre vända bort blicken och tänka att vi är för små för att göra skillnad. Medvetenheten ökar. Nu är vi många som gör allt fler bra insatser för miljön och sammantaget så ger det resultat. Många gånger drivs hållbarhetsarbetet i byggbranschen av eldsjälar. Men vi ser mer och mer och i allt snabbare takt att fler börjar förstå att detta snart kommer vara en hygienfaktor, kommenterar Cecilia Hornö Eriksen, hållbarhetsansvarig i Mölndals stad.

Läs hela artikeln om Lyftet på Vestias webbsida.

Nyheter


Få rull på återbrukshjulet
Få rull på återbrukshjulet

2024-06-19

Nu har vi kommit fram till den sista intervjun med vårt utvecklingsråd för våren. Avslutande blir Anders Boström på Ten4Management, tidigare på Vasakronan.

Läs nyhet

Ingen avmattning av återbruk
Ingen avmattning av återbruk

2024-06-12

Textilplattor finns i kommersiella lokaler över hela Sverige och är kanske inte det man tänker på först vid demontering och rivning. Men det finns stora möjligheter och också stora värden i att återbruka plattorna – något ReCarpet gör.

Läs nyhet

Gå samman för att göra skillnad
Gå samman för att göra skillnad

2024-06-07

Vi intervjuade Maria Perzon, medlem i CCBuilds utvecklingsråd och Group Sustainability Manager på Castellum. De har höga mål för arbetet med återbruk och ser framtiden i samverkan.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tis, 27 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 30 augusti 08:30

Arbetsgruppsmöte Cirkulär upphandling

Läs mer

tis, 10 september 08:30

CCBuild nätverksträff - Mot cirkulär projektering

Läs mer