ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-03-18

Ett inspirerande seminarium om cirkularitet på campus


CCBuild-partnern Akademiska Hus har anordnat ett digitalt seminarium om hur cirkulära processer kan visa nya vägar till framtidens kunskapsmiljöer och utveckla campusområden på ett mer hållbart sätt. Nu går det att se en inspelning från seminariet.

Akademiska Hus är ett statligt bolag som äger och förvaltar fastigheter vid landets universitet och högskolor. Nyligen arrangerade de ett så kallat Aha-seminarium med fokus på klimatansvar i bygg- och fastighetsbranschen. Flera av talarna beskrev hur arbetet i CCBuild bidrar till en positiv utveckling.

Talare:

  • Amanda Borneke, Sweco, expert och inspiratör inom cirkularitet i byggbranschen.
  • Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus, om fastighetsägarens perspektiv på återbruk och cirkulära processer och hur Akademiska Hus arbetar för att nå klimatneutralitet.
  • Jonas Grafström, filosofie doktor i nationalekonomi och vice vd vid forskningsinstitutet Ratio, som i sin forskning analyserar vilka hinder som måste överbryggas för att cirkulär ekonomi ska få genomslag.

På bilden ovan: Moderatorn Elise Grosse, Sweco, samt Mia Edofsson och Amanda Borneke.

Se seminariet här: Om cirkularitet för hållbar campusutveckling

Nyheter


Få rull på återbrukshjulet
Få rull på återbrukshjulet

2024-06-19

Nu har vi kommit fram till den sista intervjun med vårt utvecklingsråd för våren. Avslutande blir Anders Boström på Ten4Management, tidigare på Vasakronan.

Läs nyhet

Ingen avmattning av återbruk
Ingen avmattning av återbruk

2024-06-12

Textilplattor finns i kommersiella lokaler över hela Sverige och är kanske inte det man tänker på först vid demontering och rivning. Men det finns stora möjligheter och också stora värden i att återbruka plattorna – något ReCarpet gör.

Läs nyhet

Gå samman för att göra skillnad
Gå samman för att göra skillnad

2024-06-07

Vi intervjuade Maria Perzon, medlem i CCBuilds utvecklingsråd och Group Sustainability Manager på Castellum. De har höga mål för arbetet med återbruk och ser framtiden i samverkan.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tis, 27 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 30 augusti 08:30

Arbetsgruppsmöte Cirkulär upphandling

Läs mer

tis, 10 september 08:30

CCBuild nätverksträff - Mot cirkulär projektering

Läs mer