ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-11-26

Erfarenheter från CCBuild får internationell spridning


Erfarenheter från Centrum för cirkulärt byggande och Återbruk Väst har fått spridning via den internationella konferensen Beyond 2020, som handlar om hållbarhet i den byggda miljön.

I början av november presenterade Johanna Andersson från IVL Svenska Miljöinstitutet artikeln Transitioning the Swedish building sector towards reuse and circularity på konferensen Beyond 2020.

Artikeln är skriven av flera personer som arbetar inom Centrum för cirkulärt byggande och Återbruk Väst. Utifrån erfarenheter från de båda projekten presenterar den ett antal arbetssätt som skulle kunna möjliggöra ett ökat återbruk och de hinder som finns för det i den svenska bygg- och fastighetssektorn.

Beyond 2020 är en del av konferensserien World Sustainable Built Environment (WSBE), världens största konferens om hållbarhet i den byggda miljön, som äger rum vart tredje år. Beyond 2020 var planerad att äga rum i Göteborg i juni 2020 men fick på grund av coronapandemin hållas online i november. Konferensens uppdrag är att länka den globala byggsektorn till FN:s hållbara utvecklingsmål och att definiera dess roll för att uppnå målen.

Hela artikeln går att läsa via länken i titeln ovan.

Nyheter


Få rull på återbrukshjulet
Få rull på återbrukshjulet

2024-06-19

Nu har vi kommit fram till den sista intervjun med vårt utvecklingsråd för våren. Avslutande blir Anders Boström på Ten4Management, tidigare på Vasakronan.

Läs nyhet

Ingen avmattning av återbruk
Ingen avmattning av återbruk

2024-06-12

Textilplattor finns i kommersiella lokaler över hela Sverige och är kanske inte det man tänker på först vid demontering och rivning. Men det finns stora möjligheter och också stora värden i att återbruka plattorna – något ReCarpet gör.

Läs nyhet

Gå samman för att göra skillnad
Gå samman för att göra skillnad

2024-06-07

Vi intervjuade Maria Perzon, medlem i CCBuilds utvecklingsråd och Group Sustainability Manager på Castellum. De har höga mål för arbetet med återbruk och ser framtiden i samverkan.

Läs nyhet

;

Kalendarium


tis, 27 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 30 augusti 08:30

Arbetsgruppsmöte Cirkulär upphandling

Läs mer

tis, 10 september 08:30

CCBuild nätverksträff - Mot cirkulär projektering

Läs mer