ccbuild-logo-spin

Kontorshotell EA Rosengrensgata

Logo Image
Vad handlar projektet om?

På kontorshotellet på EA Rosengrensgata i Göteborg har vi genomfört en varsam renovering av lokalerna. Ett av våningsplanen har renoverats med fokus på återbruk och där vi har strävat efter att besvara så mycket som möjligt och enbart tillföra återbrukat material. 

Vad har vi lärt oss?

Vi har lärt oss mycket om återbruksprocessen i stort och smått. Flexibilitet i projekt och tidplan tar vi med oss som en nyckelfaktor.

Vad har gått bra?

Resultatet har blivit väldigt bra med lokaler som är lika fina som om vi hade använt nya material. 

Vad kan bli bättre?

Att hitta återbrukade material som passade in i projektet tog viss tid, tid som man inte har i alla projekt. Att bygga upp en fungerande återbruksmarknad med bra digitala verktyg är därför av största vikt. I det här fallet gick det bra men det tar vi med oss till kommande återbruksprojekt. 

Positiva effekter

Vi har fått mycket kunskap och erfarenhet av återbrukarbete som vi tar med oss till kommande projekt. Klimatnyttan är ännu inte beräknad men kalkylen ser bra ut. Projektets har gjort en stor ekonomisk besparing mot om vi hade jobbat med nya material. 

Vad har kunnat återanvändas

Så mycket som möjligt av befintligt har använts, tex har rumsindelning behållits, glaspartier och vissa dörrar sparats.

Cirkulära material som använts

Belysningsarmaturer, innertaksplattor, innerdörrar till rummen samt tillbehör till desamma. Kökspentry med vitvaror har återbrukats från ett annat projekt, golvmattor och viss inredning har köpts på återbruksmarknaden samt för byggvaror som kakel och klinker har våra entreprenörer använt sådant som varit överblivet från andra projekt. All inredning är återbrukad.

Castellum


Castellum

Ombyggnad

Göteborg

juli 2021 - nov. 2021Cirkulära strategier

Cirkulära material som används:

Vad har kunnat återanvändas?

Externa länkar
Fastighetssida

Medverkande

Yoozed och ReClaimedKontaktperson

Christin Carlsson

christin.carlsson@castellum.se