ccbuild-logo-spin

Svenskt Näringslivs Huvudkontor

Logo Image
Vad handlar projektet om?

Svenskt Näringslivs huvudkontor är ett väl avvägt resultat av pandemins digitala och analoga utmaningar. Genom att sätta arbetssätt i fokus och att strategiskt arbeta med hela fastigheten Näringslivets Hus så har huvudkontoret på plan 7 på Storgatan blivit möjlig. 

60-talets arkitektur är fundamentet och den identitet som fått genomsyra hela sammanhanget med variationer och anpassningar för att möta, bevara och framhäva den unika helhet som tillägg från olika tider skapar. I uppdraget ingick både ombyggnad och inredning.

Vad har vi lärt oss?

Utgångspunkten i ombyggnationen har varit att bevara, samordna och lyfta fram. Här fanns redan gott om gedigna, hållbara och vackra material från husets ursprung: Befintlig ekparkett och nya trädetaljer pigmenterades för att harmoniera med befintliga detaljer i ädelträ. Nya fönsterbänkar ramar in och förstärker den repetitiva och tidstypiska fönstersättningen. Sammanhanget blev lugnare och 60-talets unika kvaliteter tydligare.

Vad har gått bra?

Se föregående fråga.

Vad kan bli bättre?

  

Positiva effekter

Projektet har varsamt bevarat och lyft fram 60-talets alla kvalitéer, samordnat uttrycken och skapat rum för moderna arbetssätt och nytänkande. Ett hållbart och flexibelt kontor som tillåts växa och förändras med sin organisation. 

Vad har kunnat återanvändas

Marmorbeklädda väggar, detaljer i ädelträ, stengolv och massiv parkett.

Cirkulära material som använts

Marmorbeklädda väggar, detaljer i ädelträ, stengolv och massiv parkett.

Krook & Tjäder AB


Krook & Tjäder AB

Ombyggnad

Storgatan 19, Stockholm

juni 2022 - dec. 2023


Läs mer om Krook & Tjäder AB

Cirkulära strategier

Cirkulära material som används:

Vad har kunnat återanvändas?

Medverkande

Näringslivets HusKontaktperson

Kajsa Holmström

kajsa.holmstrom@krook.tjader.se