ccbuild-logo-spin

Swecos Återbrukskonferens 2022


Våga satsa på återbruk! Bygg- och rivningsverksamheten står för en tredjedel av Sveriges avfall och 20 procent av Sveriges totala utsläpp. Samtidigt byggs och renoveras det som aldrig förr. Ändå är det långt kvar till att branschen börjar arbeta klimatsmart och med cirkulärt tänkande, i Sverige är mindre än 4 procent av ekonomin cirkulär, vilket gör att potentialen för tillväxt är stor. Här delar Sweco med sig inspiration, trender och lärdomar från stora & små återbruksprojekt.
Läs mer om Swecos återbruksarbete här.

Deltagandet är kostnadsfritt. Varmt välkommen!


Program

07:30- 08.30 Frukost + mingel
Ta chansen att äta en lugn frukost med branschkollegor i Swecos färgglada vardagsrum, där faktiskt 50% av inredningen är återbrukad. Drop-in tid fram till 08.30.  

08:30-08:45 Återbrukskonferensen börjar
Konferencier Amanda Borneke & Regionchef Hållbara byggnader Tobias Berge hälsar välkomna.  

08:45-09:15 Digitala inventeringar
Här går vi igenom samtliga verktyg som finns på marknaden inom digitala återbruksinventeringar. Vi presenterar fördelar, nackdelar men framförallt - Vad är viktigt att tänka på vid en återbruksinventering?  

09:15-09:30 Mål, kravställning och styrning
Går det att återbruka ett helt hus och hur får vi med oss alla entreprenörer? Anders Ekberg berättar om lärdomar från stora återbruksprojekt. 

09:30-10:00 Panel - innanför stängslet
Panelsamtal med Swecos återbrukskonsulter som har mycket erfarenhet. Konkreta exempel från konsulter som jobbar med återbruk ute i projekt.  

Begränsat antal platser finns. 

Plats
Skånegatan 3, Göteborg

Arrangör
SWECO

Kostnad
-


Namn
Amanda Borneke

Datum
ons, 16 nov. (07:30 - 10:00)