ccbuild-logo-spin

Digitala verktyg för hållbara produktval i byggbranschen - upphandling, klimatsmart, cirkulärt, giftfritt

Hållbarhetskraven på material i ett byggprojekt blir bara viktigare och viktigare. Vi har verktygen som hjälper dig att välja klimatsmart, cirkulärt och giftfritt. Under webinariet visar vi på hur de hänger ihop och hur du ställer krav vid upphandling.


BASTA

BASTA hjälper dig ställa rätt krav på kemiskt innehåll, tillhandahåller en öppen databas för verifierade produkter och ett verktyg för att dokumentera dina produktval i ett projekt. Vår VD Pehr Hård visar mer hur BASTA stöder dig i ditt miljöcertifieringsprojekt idag och hur vi utvecklar framåt för att du ska kunna bygga för ökad cirkularitet i framtiden.

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg

I BM hjälper vi dig att gå från ett generiskt resursval till ett specifikt produktval utan att tappa fokus på att klimatoptimera och klimatdeklarera din byggnad. Anders Ejlertsson lär dig mer om hur du ställer klimatkrav utan att driva kostnader och hur vi utvecklar verktyget för att räkna på hel livscykel samt för att verifiera klimatberäkning vid färdig byggnad.

CCBuild

CCBuild är nätverksarenan för dig som vill komma framåt kring cirkulärt byggande. Carina Loh Lindholm visar vår produktbank med värdeanalys, inventeringsstöd och marknadsplats. Vi visar hur framtidsplanerna ser ut för att genom branschsamverkan nå storskaligt återbruk i Sverige.

Webinariet avslutas med att föreläsarna gemensamt framtidsspanar kring våra digitala verktyg, planerade och möjliga integrationer samt diskuterar kring olika digitaliseringsinitiativ av betydelse för att driva materialkrav effektivt i framtiden!


Se länk för att registrera dig till eventet.

VÄLKOMNA!

Plats
Teams meeting

Arrangör
IVL Svenska Miljöinstitutet

Kostnad
-


Namn
Jeanette Green

Datum
mån, 26 sep (08:30 - 10:00)