ccbuild-logo-spin

Marknadsplats


Marknadsplatsen är en digital plats där köpare och säljare av produkter och tjänster för återbruk kan mötas. 

Här kan man synliggöra produkter för nästa användare, söka efter återbrukbara produkter och skapa ett urval av produkter som ska användas i återbruksprojekt eller efterlysa material och varor till sina kommande projekt. 

Marknadsplatsen förmedlar även tjänster som är relaterade till återbruk, exempelvis inom inventering och återförsäljning, frakt och logistik samt rekonditionering. 

Marknadsplatsen kan användas både öppet och i privat läge: annonsörer kan välja att publicera antingen helt publikt på extern marknadsplats, eller endast synliggöra sina publiceringar för inbjudna användare till den egna organisationen via intern marknadsplats som kräver inloggning. 

Marknadsplatsen används idag av parter knutna till samverkans- och utvecklingsprojekt som drivs av CCBuild. Anslutna aktörer kan publicera på marknadsplatsen. Utbudet på den publika marknadsplatsen är fritt sökbart och öppet för alla. 

Vill du publicera på marknadsplatsen kan du antingen anlita en förmedlare eller återförsäljare eller ansluta dig till CCBuild. 

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer


Nyhetsbrev