ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-11-11

Webbinarium om sekundära material i byggkonstruktioner


Innovationsprogrammet Re:Source fokuserar på att utveckla cirkulära och resurseffektiva materialflöden. De ordnade nyligen ett webbinarium om användning av sekundära material i byggkonstruktioner. Nu finns möjlighet att se det i efterhand.

  • Linus Brander, Rise och Martijn van Praagh, Afry, presenterar resultat från projektet Ökad användning av sekundära råmaterial i konstruktioner.
  • Carl Zide, Massbalans, ordförande i expertgruppen Cirkulär anläggningsindustri som arbetar på uppdrag av Delegationen för cirkulär ekonomi, ger en lägesrapport.
  • Åsa Lindgren, Trafikverket, ger en överblick över användning, hinder och behov av sekundära material i Trafikverkets projekt.
  • Ulla Janson, Skanska, berättar om projektet hon leder där målet är att bygga ett äldreboende av så mycket återanvänt material som möjligt.
  • Jacob Steen, Brukspecialisten, berättar om företagets affärsidé och hinder och möjligheter på vägen mot en större andel sekundära material i byggnader och konstruktioner.

Här kan du se filmen från webbinariet.

Nyheter


Månadens möjliggörare
Månadens möjliggörare

2021-04-01

Grattis Brukspecialisten, Dala Återbyggdepå och Akademiska Hus! Ni har vunnit topp-placeringar i ”månadens möjliggörare”!

Läs nyhet

CCBuild-nätverket fortsätter växa
CCBuild-nätverket fortsätter växa

2021-03-29

Från våren 2021 är fler aktörer välkomna att ansluta sig till CCBuild-samarbetet som associerad partner. Målet är att vara branschens gemensamma arena som stödjer mer cirkulärt byggande. Nu välkomnar vi fem nya associerade partner.

Läs nyhet

Välkommen till CCBuilds nya webbsida
Välkommen till CCBuilds nya webbsida

2021-03-22

Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 12 april 09:00

Ett steg mot ökat återbruk i Sydostregionen

Läs mer

ons, 21 april 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer

tor, 22 april 14:00

Introduktionsträff CCBuild-nätverket 22 april

Läs mer