ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-08-31

Varor för 216 miljoner kronor väntar på nästa användare


Lagersaldo: 216 miljoner svenska kronor. Så stort uppskattas det ekonomiska värdet vara av de resurser som i skrivande stund finns inventerade i CCBuilds produktbank.

Det handlar om vanliga byggvaror som tegel, tak, golv, dörrar, fönster – men även vitvaror, belysning, installationsprodukter och möbler och mer udda varor som receptionsdiskar och lyftkranar.

Varorna har inventerats av samarbetsparter till CCBuild, antingen med syftet att de ska fortsätta användas internt inom den egna organisationen, eller att de ska erbjudas externt till andra via CCBuilds marknadsplats.

55 miljarder kronor går förlorade varje år

Stora värden förloras varje år från den svenska ekonomin till följd av slöseri med befintliga resurser. I rapporten Ett värdebeständigt svenskt materialsystem uppskattas att materialvärden på 55 miljarder kronor förloras varje år bara i Sverige.

Främst beror det på att varor endast används en gång och i stället för att tas tillvara förstörs, förbränns eller hamnar på deponi. Det kan även handla om värdeförluster för att materialet tappar i kvalitet och nedgraderas genom blandning och kontaminering så att en högvärdig materialåtervinning inte kan uppnås.

CCBuild vill förlänga livet på material

Målet för CCBuild är att förlänga livet på varor och material som används inom bygg- och fastighetsbranschen och på så vis ta tillvara de befintliga resursernas värde.

Vi är över 100 parter som gått samman i samverkansarenan CCBuild. Vi gör vårt bästa för att cirkulera mera!

 

Läs mer om vilka värden som ryms i CCBuilds produktbank.

Besök CCBuilds marknadsplats.

Nyheter


Coachning i cirkulärt byggande med omställningslyftet
Coachning i cirkulärt byggande med omställningslyftet

2023-01-24

Behöver du stöttning i frågor som rör cirkulärt byggande och återbruk? Nu finns möjlighet att delta i ett coachningsprogram utformat för att ge stöd utifrån din organisations specifika förutsättningar.

Läs nyhet

Instruktionsfilmer guidar till CCBuilds digitala tjänster
Instruktionsfilmer guidar till CCBuilds digitala tjänster

2023-01-22

Vi har förbättrat våra hjälpsidor med instruktionsfilmer som i korta avsnitt ger användarstöd till CCBuilds produktbank, värdeanalys, inventeringsapp och marknadsplats.

Läs nyhet

CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!
CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!

2022-12-20

Centrum för cirkulärt byggande har sedan 2015 drivits i projektform. Nu är det dags för nästa steg, att bli nytt dotterbolag till IVL Svenska Miljöinstitutet. Men inriktningen består: att tillsammans med samarbetsparterna arbeta för en mer cirkulär bygg- och fastighetssektor.

Läs nyhet


Kalendarium


ons, 08 februari 09:00

Utbildning i cirkulärt byggande: Inventera för återbruk med kontroll på farliga ämnen

Läs mer

tor, 09 februari 08:00

Hur får vi som entreprenörer till våra ambitioner om återbruk i praktiken?

Läs mer

mån, 13 februari 09:00

CCBuild North Swdn - Kick off

Läs mer