ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-03-14

Träffa CCBuild på mässan Nordbygg i april


Välkommen att möta CCBuild på Nordbygg, som hålls på Stockholmsmässan 26-29 april 2022. Samtidigt kan du träffa ännu fler specialister från IVL Svenska Miljöinstitutet, som kan hjälpa dig med allt från giftfritt, cirkulärt och klimatsmart byggande till EPD:er och upphandling av möbler.

Nordbygg lockar vartannat år runt 48 000 besökare från byggsektorn i Sverige och Europa.

IVL Svenska Miljöinstitutet, som koordinerar arbetet i CCBuild, arbetar tillsammans med företag, kommuner, organisationer och myndigheter för att utveckla lösningar som bidrar till ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle.

CCBuild och IVL:s dotterbolag i gemensam monter 

I april finns IVL med dotterbolag på plats i en gemensam monter på Nordbygg där ni kan träffa experter inom cirkulärt och klimatsmart byggande. 

Tisdag 26 april: Basta och eBVD berättar om giftfritt byggande, hållbara materialval och digitala informationsflöden.

Onsdag 27 april: CCBuild berättar om utmaningar och lösningar för mer cirkulära materialflöden och ökat återbruk. Ni kan bekanta er med CCBuilds digitala plattform, skapa eget testkonto och se hur CCBuild kan stötta er för att nå mer cirkulära produktflöden.

Torsdag 28 april: Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg, BM, ger en demonstration av verktyget och berättar hur ert företag kan arbeta med att beräkna klimatpåverkan från era byggprojekt. EPD International berättar om EPD- och PCR-processen, omställningen till digitaliserade EPD:er i xml-format samt den nya plattformen EPD portal.

Fredag 29 april: Möbelfakta, ett referenssystem med krav på kvalitet, miljö och ansvarsfulla leveranskedjor, berättar om hållbar upphandling av möbler.

Flera föredrag om Centrum för cirkulärt byggande

Onsdag 27 april kl 14.30 kan ni ta del av ett föredrag med titeln Samverkan för ett ökat cirkulärt byggande och cirkulära glasflöden. Det handlar om erfarenheter och fallstudier inom CCBuild, till exempel ett projekt om cirkulära flöden av glas i byggsektorn.

Torsdag 28 april kl 10 talar Sandra Moberg och Carina Loh Lindholm från IVL Svenska Miljöinstitutet under rubriken Hur når glas- och metallentreprenörer cirkulära materialflöden? Det handlar om hur marknaden för cirkulära produkter och tjänster behöver utvecklas, något de har arbetat med i ett projekt tillsammans med Glasbranschföreningen.

Här kan du läsa mer om Nordbygg. Välkommen till monter EH:03C!

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer