ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-11-10

Podcast: Återbruk – en framtida guldkalv


Snåret, som är en podcast från Svensk Byggtjänst, har som rubrik för sitt senaste avsnitt Återbruk – en framtida guldkalv.
Två återbruksexperter från CCBuild deltar: Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, och Marianne Hedberg, Byggföretagen.

Podcasten Snåret tittar tillsammans med personer från olika delar av byggprocessen på hur byggande kan bli mindre snårigt och trassligt. 

I detta avsnitt är fokus på återbruk. Denna marknad lär explodera när trycket på koldioxidreducerande åtgärder i byggbranschen ökar, när miljöanpassning blir en vanligare parameter i börsvärderingen av fastighetsbolag och när plan- och bygglagen nu innehåller krav om återbruksinventering.

Deltagare i podcasten denna gång är Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, som är ansvarig för nätverket i Centrum för cirkulärt byggande, Marianne Hedberg, miljöexpert på Byggföretagen, samt Jan Axlund-Horneij, återbrukskonsult och försäljningschef på Kompanjonen-gruppen.

De talar bland annat om lönsamhetspotentialen inom återbruk, om vilka kompetensbehov som finns, om lagar och regler samt om standarder och vilken potential det finns i digitalisering.

Här kan ni lyssna på podcasten Snåret.

Här kan ni läsa en artikel om vad som sades i podcasten. 

Nyheter


Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ
Centrum för cirkulärt byggande får priset som Årets cirkulära initiativ

2021-12-01

CCBuild fick priset som Årets cirkulära initiativ vid Återvinningsgalan! ”Med ambitionen att vara sin sektors gemensamma arena och marknadsplats, och föra in cirkularitet och återbruk i stor skala inom ett område där det verkligen behövs, är årets vinnare en mycket värdig sådan."

Läs nyhet

Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild
Ännu fler aktörer ansluter till CCBuild

2021-11-30

Centrum för cirkulärt byggande har ett stort nätverk. Och det fortsätter att växa. Sedan september har nio nya aktörer valt att ansluta som associerade parter, så nu är totalt runt 70 organisationer med. 

Läs nyhet

Nyfiken på CCBuild?
Nyfiken på CCBuild?

2021-11-19

Är du nyfiken på vad vi gör inom Centrum för cirkulärt byggande? Vill du veta hur du och ditt företag eller din organisation kan ansluta er som samarbetspartner? Välkommen till en digital informationsträff den 10 december.

Läs nyhet


Kalendarium


fre, 03 december 09:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

mån, 06 december 08:00

Välkommen till frukostmöte på Dala återbyggdepå

Läs mer

fre, 10 december 09:00

Informationsmöte: CCBuildnätverket och CCBuilds digitala plattform

Läs mer