ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-03-01

Nu pågår CCBuilds kampanj för mer cirkulärt byggande


Under våren har CCBuild med samarbetsparter en gemensam kampanj på sociala medier, då vi berättar om vårt arbete och de cirkulära insatser som görs. Tanken är att fler ska upptäcka möjligheterna med bred samverkan inom CCBuild. Det ska bli spännande att se alla projekt som våra parter delar!

Kampanjen innehåller en film (se nedan!) som beskriver hur CCBuild gör återbruk enkelt, tack vare våra digitala verktyg, vårt stora nätverk och våra samlade kunskaper. 

Alla våra samarbetsparter har också möjlighet att visa de konkreta cirkulära insatser de gör inom sitt område i mer personliga inlägg.

Inläggen dyker upp på LinkedIn, Instagram, Facebook och Twitter, beroende på var våra samarbetsparter väljer att publicera.

Följ dessa hashtaggar för att se vilka spännande projekt som våra parter visar upp: 
#CCBuild #cirkularitet #hållbartbyggande #återbruk  

 

Nyheter


CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!
CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!

2022-11-28

Centrum för cirkulärt byggande har sedan 2015 drivits i projektform. Nu är det dags för nästa steg, att bli löpande verksamhet. Men inriktningen består: att tillsammans med samarbetsparterna arbeta för omställningen till en mer cirkulär bygg- och fastighetssektor.

Läs nyhet

Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart
Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart

2022-11-21

21 november firar vi i CCBuild Circular Monday, som är ett initiativ för att uppmärksamma behovet av cirkulär konsumtion. Ett sätt är att dela cirkulära tips, exempel och aktiviteter under hashtaggen #viärCCBuild på sociala medier. Och att handla byggvaror klimatsmart, förstås.

Läs nyhet

Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild
Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild

2022-10-20

Fyra av parterna i CCBuild har på senare tid levererat guider för återbruk inom olika delar av byggsektorn. Här finns tips och kunskaper när det gäller återbruk av installationer, dörrar och glaspartier, men också i kontorsmiljöer och vid stadsutveckling.

Läs nyhet


Kalendarium


tor, 08 december 10:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 09 december 10:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

ons, 14 december 13:30

Projektmöte CCBuild steg 3

Läs mer