ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-10-13

Mölndals stad och Vestia samarbetar med återbruk i skolsatsning


Byggentreprenören Vestia och Mölndals stad samarbetar med återbruk i skolsatsningen Lyftet. Tack vare det får många av de installationer, kök, toalettstolar, handfat och dörrar som man har stött på vid demonteringen i skolorna längre livslängd.

Lyftet omfattar åtta projekt – förskolor, skolor och utbildningslokaler. Projektens storlek varierar och kan innebära nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad.

Bilden visar hur Nellie Isaksson assisteras av Elin Nilsson och Bengt Börjesson, Vestia, när hon lägger in kompletterande fakta om en diskho i CCBuilds återbruksapp. Diskhon har demonterats i Bifrostskolan i Mölndal och ska återbrukas i ett nytt kök i Fässbergsskolan.

– Vi måste förstå att det lilla är det stora. Vi kan inte längre vända bort blicken och tänka att vi är för små för att göra skillnad. Medvetenheten ökar. Nu är vi många som gör allt fler bra insatser för miljön och sammantaget så ger det resultat. Många gånger drivs hållbarhetsarbetet i byggbranschen av eldsjälar. Men vi ser mer och mer och i allt snabbare takt att fler börjar förstå att detta snart kommer vara en hygienfaktor, kommenterar Cecilia Hornö Eriksen, hållbarhetsansvarig i Mölndals stad.

Läs hela artikeln om Lyftet på Vestias webbsida.

Nyheter


Ny användarguide för dig som inventerar
Ny användarguide för dig som inventerar

2023-03-03

Med några saker i åtanke kan du lyfta dina inventerade produkter till att bli sedda och hittade av ännu fler.

Läs nyhet

Coachning i cirkulärt byggande med omställningslyftet
Coachning i cirkulärt byggande med omställningslyftet

2023-01-24

Behöver du stöttning i frågor som rör cirkulärt byggande och återbruk? Nu finns möjlighet att delta i ett coachningsprogram utformat för att ge stöd utifrån din organisations specifika förutsättningar.

Läs nyhet

Instruktionsfilmer guidar till CCBuilds digitala tjänster
Instruktionsfilmer guidar till CCBuilds digitala tjänster

2023-01-22

Vi har förbättrat våra hjälpsidor med instruktionsfilmer som i korta avsnitt ger användarstöd till CCBuilds produktbank, värdeanalys, inventeringsapp och marknadsplats.

Läs nyhet


Kalendarium


tis, 21 mars 09:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

ons, 22 mars 09:00

Cirkulära glasflöden - inspiration och coachning

Läs mer

ons, 22 mars 08:00

Grundkurs Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer