ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-10-13

Mölndals stad och Vestia samarbetar med återbruk i skolsatsning


Byggentreprenören Vestia och Mölndals stad samarbetar med återbruk i skolsatsningen Lyftet. Tack vare det får många av de installationer, kök, toalettstolar, handfat och dörrar som man har stött på vid demonteringen i skolorna längre livslängd.

Lyftet omfattar åtta projekt – förskolor, skolor och utbildningslokaler. Projektens storlek varierar och kan innebära nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad.

Bilden visar hur Nellie Isaksson assisteras av Elin Nilsson och Bengt Börjesson, Vestia, när hon lägger in kompletterande fakta om en diskho i CCBuilds återbruksapp. Diskhon har demonterats i Bifrostskolan i Mölndal och ska återbrukas i ett nytt kök i Fässbergsskolan.

– Vi måste förstå att det lilla är det stora. Vi kan inte längre vända bort blicken och tänka att vi är för små för att göra skillnad. Medvetenheten ökar. Nu är vi många som gör allt fler bra insatser för miljön och sammantaget så ger det resultat. Många gånger drivs hållbarhetsarbetet i byggbranschen av eldsjälar. Men vi ser mer och mer och i allt snabbare takt att fler börjar förstå att detta snart kommer vara en hygienfaktor, kommenterar Cecilia Hornö Eriksen, hållbarhetsansvarig i Mölndals stad.

Läs hela artikeln om Lyftet på Vestias webbsida.

Nyheter


CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!
CCBuild arbetar vidare i ny form – välkomna att vara med!

2022-11-28

Centrum för cirkulärt byggande har sedan 2015 drivits i projektform. Nu är det dags för nästa steg, att bli löpande verksamhet. Men inriktningen består: att tillsammans med samarbetsparterna arbeta för omställningen till en mer cirkulär bygg- och fastighetssektor.

Läs nyhet

Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart
Circular Monday – en bra dag för att handla byggvaror klimatsmart

2022-11-21

21 november firar vi i CCBuild Circular Monday, som är ett initiativ för att uppmärksamma behovet av cirkulär konsumtion. Ett sätt är att dela cirkulära tips, exempel och aktiviteter under hashtaggen #viärCCBuild på sociala medier. Och att handla byggvaror klimatsmart, förstås.

Läs nyhet

Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild
Nu finns fyra nya guider för återbruk tack vare parter i CCBuild

2022-10-20

Fyra av parterna i CCBuild har på senare tid levererat guider för återbruk inom olika delar av byggsektorn. Här finns tips och kunskaper när det gäller återbruk av installationer, dörrar och glaspartier, men också i kontorsmiljöer och vid stadsutveckling.

Läs nyhet


Kalendarium


tor, 08 december 10:00

Introduktion till CCBuild

Läs mer

fre, 09 december 10:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

ons, 14 december 13:30

Projektmöte CCBuild steg 3

Läs mer