ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-14

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling


Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Klövern satsar mycket på återbruk och visar detta i en film på hemsidan från det de kallar återbrukskontoret. Nästan allt material i den lokalen är återbrukat, exempelvis glaspartier och fuktskadad parkett.

– Syftet med detta projekt är att förstå hur stor klimatpåverkan en ganska typisk hyresgästanpassning har, säger Teresa Mattisson, hållbarhetschef på Klövern.

Klövern kallar detta framtidens kontor, där de renoverar med respekt för miljön.

– Jag hoppas att våra kunder ska välja en lokal med ett lågt klimatavtryck men som också är en kreativ och trivsam arbetsmiljö, säger Teresa Mattisson.

Nu deltar Klövern i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med detta återbrukskontor. Här kan ni se och rösta på alla bidrag. Röstningen pågår till 29 oktober.

 

Bild: Anders Bobert

Nyheter


Goda exempel från Familjebostäder i Göteborg
Goda exempel från Familjebostäder i Göteborg

2023-05-08

44 nya bostäder och 99 renoverade lägenheter blev resultatet från pilotprojektet på Kustgatan. Nya lösningar och befintligt material har använts på nya sätt: sten från fasaden blev möbler på innergården, solceller på taket och en lägenhet är helt inredd med återbrukat materia.

Läs nyhet

Cirkulär projektering ska ge effektivare återbruk
Cirkulär projektering ska ge effektivare återbruk

2023-04-19

Nu startar ett nytt projekt med fokus på återbruksprojektering. Tanken är att återbruk ska integreras i samma arbetsflöde som vid projektering av nyproducerade produkter för att få enklare och mer kostnadseffektiva arbetssätt. CCBuild bidrar genom att delta i projektets referensgrupp.

Läs nyhet

Ny användarguide för dig som inventerar
Ny användarguide för dig som inventerar

2023-03-03

Med några saker i åtanke kan du lyfta dina inventerade produkter till att bli sedda och hittade av ännu fler.

Läs nyhet


Kalendarium


ons, 07 juni 14:00

Informationsmöte: CCBuild nätverk och digitala plattform

Läs mer

tis, 13 juni 15:00

Användarträff för ”superusers” - CCBuilds Produktbank, Inventeringsapp, Marknadsplats

Läs mer

tis, 20 juni 10:30

Arbetsgrupp - cirkulär projektering

Läs mer