ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-10-14

Klöverns återbrukskontor deltar i tävling


Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Klövern satsar mycket på återbruk och visar detta i en film på hemsidan från det de kallar återbrukskontoret. Nästan allt material i den lokalen är återbrukat, exempelvis glaspartier och fuktskadad parkett.

– Syftet med detta projekt är att förstå hur stor klimatpåverkan en ganska typisk hyresgästanpassning har, säger Teresa Mattisson, hållbarhetschef på Klövern.

Klövern kallar detta framtidens kontor, där de renoverar med respekt för miljön.

– Jag hoppas att våra kunder ska välja en lokal med ett lågt klimatavtryck men som också är en kreativ och trivsam arbetsmiljö, säger Teresa Mattisson.

Nu deltar Klövern i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med detta återbrukskontor. Här kan ni se och rösta på alla bidrag. Röstningen pågår till 29 oktober.

 

Bild: Anders Bobert

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer