ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2022-03-18

Ett inspirerande seminarium om cirkularitet på campus


CCBuild-partnern Akademiska Hus har anordnat ett digitalt seminarium om hur cirkulära processer kan visa nya vägar till framtidens kunskapsmiljöer och utveckla campusområden på ett mer hållbart sätt. Nu går det att se en inspelning från seminariet.

Akademiska Hus är ett statligt bolag som äger och förvaltar fastigheter vid landets universitet och högskolor. Nyligen arrangerade de ett så kallat Aha-seminarium med fokus på klimatansvar i bygg- och fastighetsbranschen. Flera av talarna beskrev hur arbetet i CCBuild bidrar till en positiv utveckling.

Talare:

  • Amanda Borneke, Sweco, expert och inspiratör inom cirkularitet i byggbranschen.
  • Mia Edofsson, hållbarhetschef på Akademiska Hus, om fastighetsägarens perspektiv på återbruk och cirkulära processer och hur Akademiska Hus arbetar för att nå klimatneutralitet.
  • Jonas Grafström, filosofie doktor i nationalekonomi och vice vd vid forskningsinstitutet Ratio, som i sin forskning analyserar vilka hinder som måste överbryggas för att cirkulär ekonomi ska få genomslag.

På bilden ovan: Moderatorn Elise Grosse, Sweco, samt Mia Edofsson och Amanda Borneke.

Se seminariet här: Om cirkularitet för hållbar campusutveckling

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer