ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-11-26

Erfarenheter från CCBuild får internationell spridning


Erfarenheter från Centrum för cirkulärt byggande och Återbruk Väst har fått spridning via den internationella konferensen Beyond 2020, som handlar om hållbarhet i den byggda miljön.

I början av november presenterade Johanna Andersson från IVL Svenska Miljöinstitutet artikeln Transitioning the Swedish building sector towards reuse and circularity på konferensen Beyond 2020.

Artikeln är skriven av flera personer som arbetar inom Centrum för cirkulärt byggande och Återbruk Väst. Utifrån erfarenheter från de båda projekten presenterar den ett antal arbetssätt som skulle kunna möjliggöra ett ökat återbruk och de hinder som finns för det i den svenska bygg- och fastighetssektorn.

Beyond 2020 är en del av konferensserien World Sustainable Built Environment (WSBE), världens största konferens om hållbarhet i den byggda miljön, som äger rum vart tredje år. Beyond 2020 var planerad att äga rum i Göteborg i juni 2020 men fick på grund av coronapandemin hållas online i november. Konferensens uppdrag är att länka den globala byggsektorn till FN:s hållbara utvecklingsmål och att definiera dess roll för att uppnå målen.

Hela artikeln går att läsa via länken i titeln ovan.

Nyheter


Månadens möjliggörare
Månadens möjliggörare

2021-04-01

Grattis Brukspecialisten, Dala Återbyggdepå och Akademiska Hus! Ni har vunnit topp-placeringar i ”månadens möjliggörare”!

Läs nyhet

CCBuild-nätverket fortsätter växa
CCBuild-nätverket fortsätter växa

2021-03-29

Från våren 2021 är fler aktörer välkomna att ansluta sig till CCBuild-samarbetet som associerad partner. Målet är att vara branschens gemensamma arena som stödjer mer cirkulärt byggande. Nu välkomnar vi fem nya associerade partner.

Läs nyhet

Välkommen till CCBuilds nya webbsida
Välkommen till CCBuilds nya webbsida

2021-03-22

Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 12 april 09:00

Ett steg mot ökat återbruk i Sydostregionen

Läs mer

ons, 21 april 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer

tor, 22 april 14:00

Introduktionsträff CCBuild-nätverket 22 april

Läs mer