ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-09-17

Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White


Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar.
"För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver White på sin webbsida.

För att spara jordens resurser och minska utsläppen av växthusgaser har White utgångspunkten att ta tillvara det som är befintligt – kvarter, byggnader och material – och skapa ny design och attraktiva miljöer.

De betonar att återbruk är en av de mest effektiva metoderna för att minska branschens klimatpåverkan och driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. Därför har White varit partner i CCBuild sedan 2017.

"CCBuild är en förutsättning för stor skala" 

– CCBuild är en förutsättning för att återbruk ska slå igenom i stor skala och för att det ska finnas både kvalitetssäkrat material och kunskap i omlopp. Var och en kan inte sitta på sin egen kammare och ha koll på tillgång och efterfrågan på material. Det är genom samverkan i hela kedjan vi uppnår reella effekter, säger arkitekten Sara Grahn i en artikel om CCBuild på Whites webbsida.

Ett exempel på Whites cirkulära arbete är ett kontorshus i Kista som de nyligen har rustat upp för fastighetsbolaget Klövern, som själva flyttar in där. (Bilden ovan, som är tagen av Anders Bobert.)

Nyheter


Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld
Ett handslag ska öka de cirkulära lösningarna i Göteborgs fastighetsvärld

2022-06-14

Ett handslag mellan nästan 40 fastighetsägare ska bidra till att återbruk och andra cirkulära lösningar ökar markant vid både ny- och ombyggnation i Göteborg. Staden och fastighetsbranschen tar ett nytt grepp för att höja tempot i omställningen till fossilfrihet.

Läs nyhet

Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!
Ännu fler aktörer har kommit med i CCBuild – nu siktar vi på 200!

2022-06-13

Den senaste tiden har nio nya aktörer valt att bli samarbetspartner i CCBuild. Nu är vi en bra bit över 100 organisationer som samarbetar för cirkulärt byggande. Dags att sikta ännu högre, att bli 200! Intresset är stort, det ser vi på att vi nu har passerat 2 000 följare på LinkedIn.

Läs nyhet

Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk
Laserscanning ger snabbare inventering för återbruk

2022-05-05

CCBuild och White Arkitekter lanserar en ny lösning som överför återbrukbara produkter och resurser till CCBuilds produktbank och marknadsplats – helt automatiskt. Detta görs via tjänsten White ReCapture, där information från en byggnads 3D-modell kopplas direkt till CCBuild. 

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 29 augusti 13:00

CCBuild - Arbetsgrupp för erfarenhetsutbyte – fokus klimatberäkning av återbruk

Läs mer

tis, 30 augusti 14:00

Introduktion till CCBuild-nätverket

Läs mer

tor, 01 september 13:00

Äntligen dags för fysiska nätverksträffar inom CCBuild – vi ses i Malmö

Läs mer