ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-09-17

Cirkulär arkitektur – ny kampanj från White


Cirkulärt är det enda raka. Det är temat för kampanjen som White Arkitekter, en av CCBuilds samarbetspartner, nu lanserar.
"För att klara klimatmålen och utmaningarna krävs en radikal omställning, och den måste ske nu! Med cirkulär arkitektur vill vi tar vårt ansvar," skriver White på sin webbsida.

För att spara jordens resurser och minska utsläppen av växthusgaser har White utgångspunkten att ta tillvara det som är befintligt – kvarter, byggnader och material – och skapa ny design och attraktiva miljöer.

De betonar att återbruk är en av de mest effektiva metoderna för att minska branschens klimatpåverkan och driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. Därför har White varit partner i CCBuild sedan 2017.

"CCBuild är en förutsättning för stor skala" 

– CCBuild är en förutsättning för att återbruk ska slå igenom i stor skala och för att det ska finnas både kvalitetssäkrat material och kunskap i omlopp. Var och en kan inte sitta på sin egen kammare och ha koll på tillgång och efterfrågan på material. Det är genom samverkan i hela kedjan vi uppnår reella effekter, säger arkitekten Sara Grahn i en artikel om CCBuild på Whites webbsida.

Ett exempel på Whites cirkulära arbete är ett kontorshus i Kista som de nyligen har rustat upp för fastighetsbolaget Klövern, som själva flyttar in där. (Bilden ovan, som är tagen av Anders Bobert.)

Nyheter


Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
Klöverns återbrukskontor deltar i tävling

2021-10-14

Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Läs nyhet

Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank

2021-10-01

Hösten har rivstartat för CCBuilds produktbank. Bara den senaste månaden har tolv nya organisationer anslutit sig så att den totala siffran nu är 106 användare. Under september har de tillsammans inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 360 ton.

Läs nyhet

Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande

2021-09-27

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.

Läs nyhet


Kalendarium


tor, 21 oktober 08:00

Frukostwebbinarium Guide för återbruk installationer

Läs mer

tor, 21 oktober 13:00

CCBuild Nätverksträff: Cirkulära byggmaterial – hur arbetar byggmaterialindustrin i Sverige?

Läs mer

tor, 28 oktober 10:00

CCBuild Nätverksträff: Inspiration och diskussion om byggmaterialindustrins cirkularitetsutmaningar

Läs mer