ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2021-05-19

CCBuilds inventeringsapp finns på App Store och Google Play


Cirkulär materialhantering och ökat återbruk har blivit ännu enklare: nu finns CCBuilds nya app för inventering att ladda ner från App Store och Google Play. Du hittar den genom att söka på CCBuild, helt enkelt.

Den som är van att jobba i CCBuilds produktbank känner igen sig i appens design och användargränssnitt. Den är synkad med produktbanken och marknadsplatsen och gör det enkelt att inventera återbrukbara produkter.

Appen är en alternativ väg att mata in och redigera information i produktbanken. Den är bra när man ska inventera och digitalisera produkter som finns i förråd eller lager, men också för att kartlägga inbyggda byggvaror inför en planerad ombyggnation eller rivning.

Märk produkter med QR-kod

Genom appen går det att märka produkter med QR-koder och på så vis matcha en fysisk produkt med en digital. Det är sedan lätt att hitta den märkta produkten i appen genom att scanna den och därefter ändra informationen eller publicera på marknadsplatsen.

Appen ger stöd för kvalitetsbedömning, registrering av relevant produktinformation samt för värdeanalys när det gäller till exempel återbrukets klimateffekter.

Användbar för hela byggbranschen

CCBuilds app riktar sig till företag och organisationer som vill ha systemstöd för cirkulär materialhantering för att förenkla både internt och externt återbruk.

Användare är exempelvis fastighetsägare, bygg- och riventreprenörer, arkitekter, konsulter, kommunala aktörer - kort sagt alla som hanterar byggvaror och interiörer i samband med byggande, rivning och förvaltning.

Användarkonto behövs

För att använda appen krävs ett användarkonto hos CCBuild som är knutet till din organisation eller företag. Saknar ni användarkonto kontaktar ni oss via mejl för att skapa testkonto.

Arbetet med att testa och vidareutveckla inventeringsappen fortsätter tillsammans parterna i Centrum för cirkulärt byggande, inom ramen för Vinnovas program Utmaningsdriven innovation.

Nyheter


Klöverns återbrukskontor deltar i tävling
Klöverns återbrukskontor deltar i tävling

2021-10-14

Kan återbruk ge seger i en skönhetstävling? Fastighetsbolaget Klövern, en av parterna i Centrum för cirkulärt byggande, deltar i tävlingen Sveriges snyggaste kontor med sitt återbrukskontor i Kista.

Läs nyhet

Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank
Rivstart med många nya användare av CCBuilds produktbank

2021-10-01

Hösten har rivstartat för CCBuilds produktbank. Bara den senaste månaden har tolv nya organisationer anslutit sig så att den totala siffran nu är 106 användare. Under september har de tillsammans inventerat produkter som kan minska utsläppen av växthusgaser med minst 360 ton.

Läs nyhet

Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande
Stort intresse för att bygga upp kunskapen om cirkulärt byggande

2021-09-27

Kunskapsbygget är en serie nätverksträffar som ska ge inspiration och sprida erfarenheter om cirkulärt byggande bland anställda hos CCBuilds partner. Över 100 personer var med på den första träffen, de flesta utan erfarenhet av cirkulära projekt.

Läs nyhet


Kalendarium


tor, 21 oktober 08:00

Frukostwebbinarium Guide för återbruk installationer

Läs mer

tor, 21 oktober 13:00

CCBuild Nätverksträff: Cirkulära byggmaterial – hur arbetar byggmaterialindustrin i Sverige?

Läs mer

tor, 28 oktober 10:00

CCBuild Nätverksträff: Inspiration och diskussion om byggmaterialindustrins cirkularitetsutmaningar

Läs mer