ccbuild-logo-spin

Publicerad: 2020-10-27

CCBuild skapar nätverksträffar för att sprida kunskap och idéer


Nätverksträffar är en ny samverkansform inom Centrum för cirkulärt byggande, då intresserade deltagare samlas runt ett tema. Det blir rivstart under november med två webbinarier. Parter inom projektet är välkomna att arrangera egna träffar och sprida via CCBuilds nätverk.

– Samverkan är en viktig del av CCBuild. Därför lägger vi stor vikt vid möten mellan projektparter, men också med externa aktörer, säger Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet, som leder arbetspaketet Nationell och lokal samverkan inom Centrum för cirkulärt byggande.

En del nätverksträffar är interna inom projektet, men flera vänder sig till en större krets. Målgruppen påverkas främst av vilket tema som är aktuellt.

Två nätverksträffar i november

Följande digitala nätverksträffar, öppna för alla intresserade, är planerade den närmaste tiden:

2 november kl 10.30-11.30: Tips om hur du finansierar projekt inom cirkulärt byggande
Johan Felix är innovationsledare för Re:Source, ett innovationsprogram som fokuserar på att utveckla cirkulära, resurseffektiva materialflöden.Han berättar hur de som har idéer om cirkulär användning av produkter kan söka finansiering från dem. Träffen arrangeras av CCBuild. Anmälan senast 30 oktober till Johanna Andersson.

19 november kl 10-12: Att etablera en lokal återbruksmarknad
Syftet med träffen är att sprida erfarenheter och insikter om hur det är att skapa en andrahandsmarknad för byggmaterial på lokal nivå. Den riktar sig både till dem som ligger i startgroparna och de som har etablerat en marknad och vill få förslag på hur den kan utvecklas. Lokala initiativ som har kommit en bit på vägen berättar hur de gjort. Deltagarna får också arbeta med frågor som finansieringsmodeller och nyckelaktörer. Träffen arrangeras av Uppsala klimatprotokoll och CCBuild. Anmälan senast 16 november via denna länk.

Egna initiativ är välkomna

CCBuild ser gärna att aktörer inom nätverket arrangerar nätverksträffar med varierande teman eller riktade till olika målgrupper. De kan handla om arkitekter som vill prata om cirkulära byggprojekt, demonterare som vill dela praktiska tips för att rädda byggmaterial eller fastighetsägare som vill lära sig mer om cirkulära möjligheter för deras byggnader.

Vill ni ordna en nätverksträff inom ramen för Centrum för cirkulärt byggande?
Kontakta Johanna Andersson, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Nyheter


Månadens möjliggörare
Månadens möjliggörare

2021-04-01

Grattis Brukspecialisten, Dala Återbyggdepå och Akademiska Hus! Ni har vunnit topp-placeringar i ”månadens möjliggörare”!

Läs nyhet

CCBuild-nätverket fortsätter växa
CCBuild-nätverket fortsätter växa

2021-03-29

Från våren 2021 är fler aktörer välkomna att ansluta sig till CCBuild-samarbetet som associerad partner. Målet är att vara branschens gemensamma arena som stödjer mer cirkulärt byggande. Nu välkomnar vi fem nya associerade partner.

Läs nyhet

Välkommen till CCBuilds nya webbsida
Välkommen till CCBuilds nya webbsida

2021-03-22

Centrum för cirkulärt byggande växer – på många sätt. Förutom flera nya partner har vi också utökat våra digitala tjänster. Och nu hänger allt ihop på ett bättre sätt tack vare vår nya webbsida.

Läs nyhet


Kalendarium


mån, 12 april 09:00

Ett steg mot ökat återbruk i Sydostregionen

Läs mer

ons, 21 april 08:00

Utbildning: Cirkulärt byggande och återbruk

Läs mer

tor, 22 april 14:00

Introduktionsträff CCBuild-nätverket 22 april

Läs mer