Välkomna på frukostseminarium om återbruk

Hur ska vi få mer återbruk i byggsektorn?

Nu lanserar IVL Svenska Miljöinstitutet med projektpartners plattformen Centrum för cirkulärt byggande. Visionen är att den ska bli ett nav för samverkan som stärker möjligheterna till mer återbruk inom byggsektorn.

Fastighetsägare, arkitekter, materialleverantörer, återförsäljare, entreprenörer med flera är inbjudna för att berätta om sina behov och möjligheter för den fortsatta utvecklingen av plattformen. Den har skapats inom projektet Cirkulära produktflöden i byggsektorn – återbruk i industriell skala, som har fokus på interiöra byggprodukter för kommersiella lokaler. Men nu är syftet att sprida arbetssättet till fler verksamhetsområden.

Frukost i återbrukat kök

Frukostseminariet är fredag 25 maj på IVL:s nyrenoverade Göteborgskontor, där 70 procent av inredningen och 50 procent av den fasta interiören är återbrukad. Tack vare detta har minst 60 ton koldioxid sparats jämfört med om allt hade köpts nytt.

– Exempelvis har vi återanvänt dörrpartier, VVS-produkter och akustikskivor. Och vi har både tagit med oss befintlig inredning och köpt begagnande möbler. Vi har klätt om en del och även kombinerat nytt och gammalt genom exempelvis nya skivor på befintliga skrivbordsstativ, säger Carina Loh Lindholm, projektledare på IVL.

 

Välkommen på frukostseminarium!

När: Fredag 25 maj kl 7:30-9:30 (programmet börjar kl 8:00)
Var: IVL Svenska Miljöinstitutet, Aschebergsgatan 44 i Göteborg (hållplats Kapellplatsen)
Anmälan: Senast tisdag 21 maj via denna länk.
Kostnad: Frukostseminariet är kostnadsfritt, men en avgift på 500 kr exklusive moms debiteras vid frånvaro utan avbokning.
Frågor: Vänd er till Carina Loh Lindholm, carina.lohlindholm@ivl.se, telefon 010-788 69 21